flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

04 червня 2020, 14:42

 

Наказом ДСА України №248 від 03.06.2020. внесено зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.
Зміни передбачають, що з дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів усі виконавчі документи, на підставі яких відповідно до закону здійснюється примусове виконання судових рішень, підлягають обов'язковому внесенню до Єдиного державного реєстру виконавчих документів. До дня початку функціонування такого реєстру оформлення і видача виконавчих документів буде здійснюватися в паперовій формі.

Щодо звернення судових рішень до примусового виконання в частині судового збору, то Інструкція визначає, що оригінали виконавчих документів про стягнення з державного органу судового збору, штрафу (як засобу процесуального примусу) надсилаються до відповідних територіальних управлінь ДСА України, за місцезнаходженням суду, яким видано виконавчий документ, для їх подальшого пред’явлення уповноваженим представником ДСА України до органів Державної казначейської служби України в порядку та строки, встановлені законодавством України.

Оригінали виконавчих документів про стягнення судового збору, про накладення штрафу (як засобу процесуального примусу) з фізичних та юридичних осіб пред’являються судами для виконання до відповідних органів державної виконавчої служби в порядку та строки, встановлені Законом України "Про виконавче провадження".

Також Розділ ХХ Інструкції - Особливості звернення до примусового виконання судових рішень у кримінальних провадженнях Інструкції доповнено новим пунктом.